MALZEMELER
yarım kg hamsi
mısır unu
1 su bardağı ay çiçek yağı
1 adet küçük beyaz lahana
1 adet küçük kırmızı lahananın yarısı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı tane mısır
1 adet limon
1-2 yemek kaşığı sirke
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytin yağ,tuz
Yapılışı:
Hamsileri bir güzel yıkayıp kılçıklarını ayıklıyoruz. İki balığı birbirine yapıştırıp mısır ununa bulayarak ay çiçek yağında nar gibi kızartıyoruz.
Beyaz lahanayı ve kırmızı lahanayı aynı kapta tuzlayarak bir güzel yıkıyoruz. Üzerine soğanı, kırmızı ve yeşil biberi doğruyoruz. Üzerine mısır ve zeytin yağı gezdirip sirkeyi katıyoruz ve harmanlıyoruz. Salata tabağına koyuyoruz. Sonra hamsileri yapıp salata tabağının ortasına yerleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder