Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
15 Kasım 2013 Cuma
KABURGA YAHNİSİ
1 kg koyun kaburgası
2 baş soğan
4 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 y. kaşığı domates salçası
zeytin yağ, biberiye, pul biber, tuz
Hazırlanışı: Önce orta şekilde kaburgalar kırılıp suyla bir güzel yıkanır. Tencereye biraz zeytin yağ ve etleri koyup bir güzel kavrulurken bir yandan soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı doğrayıp kavrulan etlerin üzerine dökülür.1-2 dakika sonra salçası ve domatesleri doğranıp katılır.10 dakika sonrada iki litreye yakın sıcak su dökülür. Kısıt ateşte baharatları konulup arada karıştırarak 45 veya 60 dakika kaynatılır. Ateşi kapatmadan önce tuz konulur. Etlerin piştiğinden emin olunca tencerenin altını kapatırsınız. Yarım saate yakın demlenirse daha güzel olur. Sivri biber veya yeşil-kuru soğanla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder