Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

15 Kasım 2013 Cuma


KABURGA YAHNİSİ

1 kg koyun kaburgası
2 baş soğan
4 diş sarımsak
3 adet yeşil biber
2 adet domates
2 y. kaşığı domates salçası
zeytin yağ, biberiye, pul biber, tuz

Hazırlanışı: Önce orta şekilde kaburgalar kırılıp suyla bir güzel yıkanır. Tencereye biraz zeytin yağ ve etleri koyup bir güzel kavrulurken bir yandan soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı doğrayıp kavrulan etlerin üzerine dökülür.1-2 dakika sonra salçası ve domatesleri doğranıp katılır.10 dakika sonrada iki litreye yakın sıcak su dökülür. Kısıt ateşte  baharatları konulup arada karıştırarak 45 veya 60 dakika kaynatılır. Ateşi kapatmadan önce tuz konulur. Etlerin piştiğinden emin olunca tencerenin altını kapatırsınız. Yarım saate yakın demlenirse daha güzel olur. Sivri biber veya yeşil-kuru soğanla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *