Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
23 Aralık 2013 Pazartesi
ETLİ NOHUT:Malzemeler;250 g kuşbaşı et,yarım kg nohut,2 adet soğan,1 yemek kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı acılı biber salçası,2 yemek kaşığı zeytin yağ,1 yemek kaşığı un, biraz tuz ,Yapılışı; nohudu soğuk suyla biraz tuz atarak akşamdan ıslatınız. Sabahleyin nohutları ve eti yıkayıp, tencereye 2 kg su koyarak ocağa koyunuz. Kuru soğanları içine doğrayınız. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirerek nohutlar pişene dek kaynatınız. Suyunu kontrol ediniz. Kapatmadan yarım saat önce yağda unu, domates salçasını kavurup eritip içine ilave ediniz. Nohutlar pişince üzerine acı soslu biber salçasını gezdirerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder