Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

ETLİ NOHUT:Malzemeler;250 g kuşbaşı et,yarım kg nohut,2 adet soğan,1 yemek kaşığı domates salçası,1 çorba kaşığı acılı biber salçası,2 yemek kaşığı zeytin yağ,1 yemek kaşığı un, biraz tuz ,Yapılışı; nohudu soğuk suyla biraz tuz atarak akşamdan ıslatınız. Sabahleyin nohutları ve eti yıkayıp, tencereye 2 kg su koyarak ocağa koyunuz. Kuru soğanları içine doğrayınız. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirerek nohutlar pişene dek kaynatınız. Suyunu kontrol ediniz. Kapatmadan yarım saat önce yağda unu, domates salçasını kavurup eritip içine ilave ediniz. Nohutlar pişince üzerine acı soslu biber salçasını gezdirerek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *