Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
15 Kasım 2013 Cuma
MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 adet portakal rendesi
1 su bardağı kuru üzüm
1,5 su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı kuru incir
3/4 su bardağı fıstık
3/4 su bardağı nar tanesi
3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
yarım su bardağı kuş üzümü
yarım çay kaşığı tuz
10 su bardağı sıcak su
1 su bardağı kuru fasulye
3 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
Kuru fasulye, buğday ve nohut üçlüsünü üç ayrı kapta önceden suya koyalım. Daha sonra yine ayrı kaplarda haşlayalım. Büyük bir tencerenin içerisinde bu malzemeleri ve sıcak suyumuzu ekleyerek pişirmeye başlayalım. Bir süre pişirdikten sonra ocağın altını kısıp, şekerimizi ve tuzumuzu da ilave ederek iyice karıştıralım. Kayısı ve inciri ufak parçalayarak yine farklı kaplarda haşlayalım. Kuru üzümü ister sadece sıcak suda bekletebilir veya iyice yumuşaması için onu da haşlayabiliriz. Ocağı kapatmaya yakın üzüm ve kayısıyı aşureye dahil edelim. En son(ortalama 5 dakika kala)incir ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek tenceremizi ocaktan alalım. Servis için kaselere aldığımız aşuremizin üstüne ceviz, kuş üzümü ve nar tanelerini serpiştirelim.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder