Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

15 Kasım 2013 Cuma

 
MALZEMELER 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 adet portakal rendesi 1 su bardağı kuru üzüm 1,5 su bardağı kuru kayısı 1,5 su bardağı kuru incir 3/4 su bardağı fıstık 3/4 su bardağı nar tanesi 3/4 su bardağı dövülmüş ceviz yarım su bardağı kuş üzümü yarım çay kaşığı tuz 10 su bardağı sıcak su 1 su bardağı kuru fasulye 3 su bardağı toz şeker YAPILIŞI Kuru fasulye, buğday ve nohut üçlüsünü üç ayrı kapta önceden suya koyalım. Daha sonra yine ayrı kaplarda haşlayalım. Büyük bir tencerenin içerisinde bu malzemeleri ve sıcak suyumuzu ekleyerek pişirmeye başlayalım. Bir süre pişirdikten sonra ocağın altını kısıp, şekerimizi ve tuzumuzu da ilave ederek iyice karıştıralım. Kayısı ve inciri ufak parçalayarak yine farklı kaplarda haşlayalım. Kuru üzümü ister sadece sıcak suda bekletebilir veya iyice yumuşaması için onu da haşlayabiliriz. Ocağı kapatmaya yakın üzüm ve kayısıyı aşureye dahil edelim. En son(ortalama 5 dakika kala)incir ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek tenceremizi ocaktan alalım. Servis için kaselere aldığımız aşuremizin üstüne ceviz, kuş üzümü ve nar tanelerini serpiştirelim. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *