Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

13 Kasım 2013 Çarşamba


                                                                     
 MALZEMELER
   Hamuru için:                    İçi harcı için:
   2 yumurta                        1 kg taze lor
   1 su bardağı yoğurt         1 demet taze maydanoz
   2 su bardağı su                karabiber, pul biber ve tuz    
   1 tatlı kaşığı karbonat
   1 kg ay çiçek yağı
   biraz tuz, aldığı kadar un
   YAPILIŞI
    Malzemelerin hepsini derin bir kapta karıştırılır. Aldığı kadar unla bir güzel yoğrulur. Küçük   parçalara ayrılarak beze gibi açılır. Orta boy bir çaydanlık kapağıyla bir santim kalınlıkta acılan bezelerden kesilir. İç harcı için malzemeler katılarak hazırlanır(isteğe göre kıymalı da yapılabilir).Bezeden kapakla kesilen daire şeklindeki bezeye iç harçtan biraz koyarak ikiye katlanır. Yağ kızdırılarak içine atılır. Hamurlar kızarınca kağıt havluya koyulup yağı emmesi sağlanır. Ilık bir şekilde servis edilir.
İsteğe göre meyve suyu veya ayranla ikram edilirse çok güzel olur.
AFİYET OLSUN...
                                                     

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *