Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

EV USULÜ KIYMALI PİDE Hamuru için: 1 kg un 1 su bardağı süt yarım bardak sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 bardak su biraz tuz Kıymalı harç için: 1 kg kıyma 1 demet maydanoz 2 adet yeşil biber 2 adet kuru soğan 4 adet domates 1 y. kaşığı biber 1 y.kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik, pul biber, kimyon ve kara biber 1 çay bardağı zeytin yağ Yapılışı: Hamurumuz için verilen malzemeler kulak memesi yumuşaklığında yoğrulacak.Hamur bir orta boy elma büyüklüğünde parçalara ayrılır.Her biri oklavayla açılıp içerisine hazırlanan kıymalı harçtan konularak resimde görüldüğü gibi pide şekli verilir. Kıymalı harcın hazırlanışında verilen sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra robottan geçiriyoruz. Çiğ kıymanın içerisine ekleyerek baharatları ve salçayı koyuyoruz. Bir bardağa yakın zeytin yağı katarak karıştırıyoruz. Açmış olduğunuz pidenin üstüne paylaştırıp sürerek 180 derecelik fırında kızartınız. Yumuşaması için sarabilirsiniz. Ayranla servis yaparsanız güzel olur. AFİYET OLSUN...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *