Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
7 Aralık 2013 Cumartesi
EV USULÜ KIYMALI PİDE
Hamuru için:
1 kg un
1 su bardağı süt
yarım bardak sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 bardak su
biraz tuz
Kıymalı harç için:
1 kg kıyma
1 demet maydanoz
2 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
4 adet domates
1 y. kaşığı biber
1 y.kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane, kekik, pul biber, kimyon ve kara biber
1 çay bardağı zeytin yağ
Yapılışı: Hamurumuz için verilen malzemeler kulak memesi yumuşaklığında yoğrulacak.Hamur bir orta boy elma büyüklüğünde parçalara ayrılır.Her biri oklavayla açılıp içerisine hazırlanan kıymalı harçtan konularak resimde görüldüğü gibi pide şekli verilir. Kıymalı harcın hazırlanışında verilen sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra robottan geçiriyoruz. Çiğ kıymanın içerisine ekleyerek baharatları ve salçayı koyuyoruz. Bir bardağa yakın zeytin yağı katarak karıştırıyoruz. Açmış olduğunuz pidenin üstüne paylaştırıp sürerek 180 derecelik fırında kızartınız. Yumuşaması için sarabilirsiniz. Ayranla servis yaparsanız güzel olur.
AFİYET OLSUN...
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-