Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

7 Aralık 2013 Cumartesi

ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA 1 bardak bulgur 1 bardak pirinç 2 y.kaşığı salça 1 limon 3 y.kaşığı zeytin yağ 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kara biber, nane, kimyon, pul biber,tuz Yapılışı: Pirinç ve bulguru yıkayıp tencereye koyunuz. Ayrı yerde zeytin yağ ile soğanı kavurun. İçine pirinci bulguru katıp hafif kavurunuz. Üzerine yarım bardak su ekleyip pişiriniz. Pişenin içine salça ,tuz ve baharat çeşitlerini ekleyiniz. Daha sonra yıkayıp haşlamış olduğunuz sarma yapraklarına 1 tatlı kaşığı içten koyarak sarınız. Tencereye sıralayıp üzerine 1 y.kaşığı zeytin yağ gezdiriniz. Limon dilimleyerek üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kısıt ateşte pişiriniz. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *