Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
7 Aralık 2013 Cumartesi
ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA 1 bardak bulgur
1 bardak pirinç
2 y.kaşığı salça
1 limon
3 y.kaşığı zeytin yağ
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kara biber, nane, kimyon, pul biber,tuz
Yapılışı: Pirinç ve bulguru yıkayıp tencereye koyunuz. Ayrı yerde zeytin yağ ile soğanı kavurun. İçine pirinci bulguru katıp hafif kavurunuz. Üzerine yarım bardak su ekleyip pişiriniz. Pişenin içine salça ,tuz ve baharat çeşitlerini ekleyiniz. Daha sonra yıkayıp haşlamış olduğunuz sarma yapraklarına 1 tatlı kaşığı içten koyarak sarınız. Tencereye sıralayıp üzerine 1 y.kaşığı zeytin yağ gezdiriniz. Limon dilimleyerek üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kısıt ateşte pişiriniz. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder