Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

GÖKKUŞAĞI TATLISI: Malzemeler;3 adet yumurta,3 çay bardağı elenmiş un,3 çay bardağı irmik,1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı şeker,3 çorba kaşığı kakao,2 çorba kaşığı hindistancevizi,2 paket kabartma tozu, Süslemek için; kremşanti, Şerbet için;4 su bardağı şeker ,4 su bardağı su,1/4 limon suyu, Yapılışı; Yumurtaları şekerle köpürene dek çırpıp, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, karıştıralım. Ardından unu, irmiği, kabartma tozunu ilave edip, tekrar karıştıralım. Margarinle yağlanmış ve tabanına şeker serpiştirilmiş tepsiye boşaltalım. Isıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim. Önceden kaynatıp buz gibi soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbetini emip, tatlı iyice soğuduğunda bir kalıp yardımıyla (mesela su bardağı ağzı)yuvarlak parçalar kesip çıkartalım. Kenarlarda kalan tatlı parçalarını şerbetlerini süzdürüp bir kaba alalım. İçine kakao ve 2 çorba kaşığı hindistancevizini ekleyip, iyice karıştıralım. Yuvarlak tatlıların üzerine düzgün bir şekilde sürelim. Kremşanti ile süsleyip servis yapalım. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *