Wikipedia
Arama sonuçları
Translate
23 Aralık 2013 Pazartesi
HAMSİLİ BULGUR PİLAVI: Malzemeler; yarım kilo hamsi,2 su bardağı pilavlık burgur,2 adet havuç,1 baş kuru soğan, zeytin yağ, karışık baharatlar, tuz, kuru nane, Yapılışı; hamsileri içindeki kılçığıyla beraber yıkayınız. Tuzla ,ay çiçek yağına batırıp, una bulayıp, kızartınız. Bulgurları suyla bolca yıkayınız, zeytin yağı tencereye koyup soğanı doğrayıp kavurunuz, sonra da bulguru koyarak kavurup 4 bardak sıcak suyla bir güzel tuzunu baharatları naneyi koyarak pişiriniz. Çukur bir kaba önce kızaran hamsileri diziniz. Pişen pilavı içine boşaltıp sonrada kapatıp demlenmesini bekleyiniz. Demlenince düz bir kaba alarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hakkımda
Etiketler
- AŞURA
- BAKLAVAMIZ
- CİĞERLİ HAVUÇLU PİLAV
- ÇAKIL TAŞI KURABİYE
- ETLİ NOHUT
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- EV USULÜ KIYMALI PİDE
- FIRINDA SPAGETTİ
- FISTIKLI UN HELVASI
- GARNİTÜR
- GÖKKUŞAĞI TATLISI
- HALUJ
- HAMSİLİ BULGUR PİLAVI
- KABURGA YAHNİSİ
- KIŞ AYLARINDA SICACIK PAZAR MENÜSÜ
- KIŞLIK KARIŞIK TURŞU
- KURU FASULYE
- LAHANA BAHÇESİNDE HAMSİ KUŞU
- MEŞHUR ANADOLU BAKLAVASI
- SARIŞIN KIZIN ESMER PRENSİ
- ŞANTİLİ KABAK PASTASI
- ŞERBETLİ TATLI
- ŞIPSI
- ZEYTİN YAĞLI YAPRAK SARMA
İletişim Formu
Blog Listem
-
-
Anonim “Anne” Poğaçası…7 yıl önce
-
Mutfak Dekorasyonu8 yıl önce
-
İftar Sofraları 20158 yıl önce
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder