Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

HAMSİLİ BULGUR PİLAVI: Malzemeler; yarım kilo hamsi,2 su bardağı pilavlık burgur,2 adet havuç,1 baş kuru soğan, zeytin yağ, karışık baharatlar, tuz, kuru nane, Yapılışı; hamsileri içindeki kılçığıyla beraber yıkayınız. Tuzla ,ay çiçek yağına batırıp, una bulayıp, kızartınız. Bulgurları suyla bolca yıkayınız, zeytin yağı tencereye koyup soğanı doğrayıp kavurunuz, sonra da bulguru koyarak kavurup 4 bardak sıcak suyla bir güzel tuzunu baharatları naneyi koyarak pişiriniz. Çukur bir kaba önce kızaran hamsileri diziniz. Pişen pilavı içine boşaltıp sonrada kapatıp demlenmesini bekleyiniz. Demlenince düz bir kaba alarak servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *